Само преди броени дни Рафаел Надал написа история. Испанският тенисист напълно оправда  прозвището си Краля на клея, след като триумфира с 12-ти трофей на „Ролан Гарос“.

Рафа надви във финала Доминик Тийм, а на дясната му ръка бе забелязан оранжев спортен часовник, а непосредствено над нея жълтата ластична лента на „Найк“.

Рафа Надал е от спортистите, които се уповават на суеверията, затова не е толкова учудващ фактът, че носи подобен аксесоар към спортната си екипировка. Тенисистът има немалко ритуали, които спазва преди и по време на мач. Един от тях е този, да не стъпва на белите линии на корта по време на паузите. От около 9 години насам въпросният часовник е част от така да се каже късметлийския предмети на Рафа, с които не се разделя по време на двубой.

През 2010 година Надал получава предложение да носи въпросния часовник от формата производител като рекламно лице. Испанецът размишлява известно време върху предложението, тъй като иска да се увери, че това няма да създава какъвто и да било дискомфорт по време на срещите му на корта.  След щателни проучвания по въпросите, които го притесняват, той склонява. Оказва се обаче, че онова, което е наклонило най-съществено везните на Надал да приеме е съвет от страна на Крал Хуан Карлос I.

Развлекателната версия на испанското издание AS разказва, че благородникът е страстен колекционер на часовници. Именно той си позволил да препоръча на Надал да си сътрудничи с въпросната марка и да играе точно с този модел часовник.

Така през 2010 година Надал за първи път излиза с часовник на съответната марка на ръката по време на „Ролан Гарос“, като печели турнира. Оттогава часовникът не слиза от китката му. Единственото, което се променя са цветовете, които варират в тоновете на синьото, оранжевото или комбинация на цветовете на испанското знаме (жълто и червено).

Припомняме, че след като спечели тазгодишното издание на „Ролан Гарос“ Надал вече може да се похвали с 18 трофея от Големия шлем. Испанецът има само две отличия по-малко от Роджър Федерер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#rafa Photo by Martin Bureau/AFP/Getty Images

A post shared by Richard Mille (@richardmilleofficial) on