US Open и Ролан Гарос ще се проведат по план след като днес играчите са били информирани за точните дати на двата турнира. Това сподели в Twitter редакторът на Sports Illustrated Джон Вертхайм.

Надпреварата на сингъл на US Open ще се проведе от 31 август до 13 септември, а тази на двойки – от 2 до 10 септември.

Квалификациите на Ролан Гарос ще се проведат от 21 до 25 септември, а периодите за турнирите на сингъл и двойки са съответно 27 септември – 11 октомври и 29 септември – 10 октомври.

Отлагането на турнира Citi Open във Вашингтон, както и все още високият брой на заразени с Covid-19 в САЩ, накараха мнозина да се опасяват от отмяна на US Open, но по всичко изглежда, че това няма да се случи.

Откритото първенство на САЩ ще се проведе без фенове по трибуните, а по време на турнира ще се спазват много стриктни противоепидемични мерки включващи карантина и регулярни медицински прегледи.

„Водещите принципи при организацията за нас са следните: Можем ли да организираме безопасен турнир? Ще бъде ли това добре за тениса? Има ли финансова логика? Към днешна дата можем да кажем, че отговорът и на трите въпроса е „Да“. Работим в тясно взаимодействие с местните власти за да сме сигурни, че здравните протоколи се прилагат стриктно и адекватно“ заяви изпълнителният директор на Американската тенис асоциация (USTA) Майк Доус.

По-рано тази седмица от USTA информираха, че окончателното решение дали US Open ще се проведе ще бъде оповестено на 3 август. Съдейки по появилата се информция отговорът най-вероятно ще бъде положителен.

Междувременно организаторите на Ролан Гарос също изразиха увереност, че техният турнир ще премине без проблеми. На кортовете в Париж ще бъдат допуснати фенове, но на тяхно разположение ще бъдат между 40% и 50% от капацитета на съоръженията.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.