Дългогодишният бивш треньор на Рафаел Надал и негов чичо Тони Надал нарече Новак Джокович „голям шампион“ след като сръбският тенисист спечели турнира от Големия шлем „Уимбълдън“ за седми път. Това бе 21-и трофей за Джокович от Шлема, като той вече е само на един от рекорда на испанеца – 22.

„Новак Джокович още веднъж доказа, че е голям шампион. Всичко, което неговият съперник не искаше да направи, за него е нормално. Той е сериозен състезател, който винаги показва най-добра психическа настройка в най-ключовите момент. Знаеше, че няма да се провали. Единственият шанс да загуби беше, ако Ник Кириос бе способен да покаже най-добрия си тенис и успее да овладее темперамента си“, коментира Тони Надал пред вестник El Pais.

„С тази победа сърбинът продължава да преследва Рафаел Надал в състезанието за най-велик тенисист на всички времена“, добави треньорът.

Испанската тенис звезда трябваше да се откаже преди мача си от полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания заради разкъсване на коремен мускул и така Кириос се класира без игра за финала.