Мароканецът Елиот Беншетрит почти преодоля първия квалификационен кръг за Откритото първенство на Австралия по тенис без спечелен сет, след като Денис Кудла от САЩ получи положителен резултат за Ковид-19 по време на игра в края на срещата.

Точно в този момент, обаче, бе твърде късно за служебно отстраняване, тъй като двамата затваряха последния гейм на втория сет, а победител в него бе Кудла.

Поставеният под номер 4 в схемата на пресявките американец надви Беншетрит с 6:4, 6:3 в Доха, но няма да играе в остатъка от квалификациите, след като трябва да се подложи на карантина. Кудла трябваше да срещне във втория кръг участващия с "уайлд кард" 19-годишен Дейн Суийни, но австралийският тийнейджър продължава напред без игра.

22-годишният мароканец пък най-вероятно също ще трябва да бъде изолиран.

"Резултатът от теста му беше излязъл при 3:5 (във втория сет) и по време на игра в деветия гейм, така че ако не го бях загубил и ако бях стигнал до 4:5, щях да се класирам (служебно) за втория кръг. Сега чакам да разбера дали попадам в категорията за близък контакт, или не. Ако е така, ситуацията става още по-странна. Не само загубих, а освен това играх срещу болен от коронавирус играч и никой не знаеше преди самия мач. На всичкото отгоре сигурно ще трябва да стоя затворен една седмица", каза Беншетрит във видео в Инстаграм.

Квалификациите в мъжката схема на Мелбърн се провеждат между 10 и 13 януари в Доха.