За щастие на всички фенове, тенисът се завръща към нормалното. Така поне изглежда след развитието на нещата в последните няколко дни. По време на пандемията много турнири не се проведоха, а някои надпревари бяха изиграни пред празни трибуни.

Сега, след двугодишна пауза,  турнирите в Австралия се завръщат. Ще станем свидетели на традиционните австралийски надпревари преди първия за годината турнир от Големия шлем. Още по-радващото за всички е, че по трибуните ще присъстват зрители, а  припомняме, че преди няколко дни официално бе обявено, че  Australian open ще се проведе при пълен капацитет.

Вече  бе обявена и програмата за началото на новия тенис сезон. Още в първата седмица на януари ще станем свидетели на две надпревари в Мелбърн, като и двете ще са от категория  ATP 250. Завръща се и традиционният вече турнир, ATP cup, който ще се проведе в Сидни. 

Във втората седмица от годината, точно преди откритото първенство на Австралия, отново ще имаме два подгряващи турнира от категория 250.  Домакин на едното от събитията ще бъде отново Сидни, а вторият турнир ще се играе най-вероятно в Аделаида. При положение, че градът не получи разрешение за провеждането на турнира, то просто ще имаме два турнира в Сидни, точно преди  Australian open.

Турнирите в Австралия винаги са представлявали интерес за повечето тенисисти от световния елит, и през 2022 година за първи път от началото на пандемията, можем да кажем, че тенисът се завръща към своята нормална програма със състезания всяка седмица.