Серина Уилямс смята, че липсата на много от звездите на WTA на предстоящя US Open няма да омаловажи спечелването на титлата. В Ню Йорк няма да играят 6 тенисистки от Топ 10, начело с първите две в ранглистата Ашли Барти и Симона Халеп, както и миналогодишната шампионка Бианка Андрееску. Според Уилямс обаче това ням да отнеме от значимостта на трофея.

„Все още трябва да спечелиш седем мача, независимо кой е срещу теб. Ако спечелиш титлата, трябва да и горд със себе си заради това, че си триумфирал в тези ненормални обстоятелства – без фенове и с всички тези правила и ограничения. Това ще бъде много сериозно психологическо изпитание“ каза носителката на 23 титли от Големия шлем на пресконференцията преди старта на Western & Southern Open.

Уилямс сподели също, че е наела къща в Ню Йорк вместо да отседне в подготвения за играчите хотел, тъй като се страхува от потенциални рискове за здравето си.

„Имам здравословни проблеми и не ми се иска да се заразя с Covid-19, или ако все пак се случи, бих искал да премине по-леко. Предвид проблемите ми с белите дробове реших, че оставането в хотела би било твърде рисковано за мен. В къща контролът е по-лесен, а аз имам нужда да съм максимално спокойна и съсредоточена, за да играя добре“ сподели още 6-кратната шампионка на US Open.

„Тази година е специална. Това е нещо, с което не сме се сблъсквали досега. Изживяваме исторически момент, от който трябва да извлечем поуки“ завърши американката.

В първия си мач на Western & Southern Open Серина Уилямс ще играе срещу победителката от мача между Аранча Рус или Алисън Ван Уитванк в следващата фаза.