Роберто Баутиста Агут срази Анди Мъри с 3:1 сета (6:1, 6:7 (7), 6:3, 6:4). 35-годишният британец напуска Australian Open в третия кръг на турнира.

В първия сет испанецът нямаше особени проблеми като взе още първото подаване на Мъри и поведе набързо с 3:0. Шотландецът спечели следващия си гейм, но успя да направи само това в първата част и така Баутиста Агут поведе с 1:0 сета след 6:1 в първия. 

Във втората част нещата се обърнаха. Мъри отново първи бе пробит, за да поведе Агут с 2:1, но върна пробива в осмия гейм и изравни - 4:4. В 11-ия гейм испанецът пропусна точка за пробив и така се стигна до тайбрек. В него Мъри изоставаше с 2:5, но показа изключителен характер и в крайна сметка го спечели с 9:7.

В третия сет играта беше равностойна, но Роберто Баутиста Агут успя да стигне до пробив в осмия гейм, с което да спечели частта и да поведе с 2:1 сета. 

В четвъртата част двамата тенисисти си размениха по един бърз пробив. Първо Мъри проби за 2:0, но веднага последва рибрейк. Пробив на нула в деветия гейм даде преднина на Роберто Баутиста Агут, който сервира за мача. Мъри поведес 30:0, но не успя да задържи преднината си и така при първия си мачбол испанецът затвори мача. 

На 1/8-финалите Роберто Баутиста Агут ще срещне Томи Пол.