Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио заяви, че тазгодишното издание на US Open ще се проведе по план. Той сподели, че здравето и безопасността са водещ приоритет за организаторите, поради което по време на турнира ще се спазват строги противоепидемични мерки.

„Трябва да мислим първо за здравето и безопасността. Данните с броя на заразените показват, че сега не е време за публични събирания като панаири, концерти или паради. Ресторантите на закрито също продължават да не работят, защото видяхме какво се случи във Флорида, Тексас и на други места. Така че трябва да избягваме струпване на много хора на едно място точно в този момент“ коментира Де Бласио пред CNN.

Запитан конкретно за US Open, кметът на Ню Йорк сподели „Това е едно от събитията на годината за нашия град. Турнирът ще се проведе, както и още няколко големи спортни събития, но на тях няма да бъде допускана публика. Но хората все пак ще могат да проследят US Open по телевизията и да спазят тази толкова стара и обичана спортна традиция. Това, че няма да има хора по трибуните, не променя факта, че турнирът ще се състои“ заяви кметът на Ню Йорк.

Тазгодишното издание на US Open ще се проведе в периода 31 август – 13 септември, но все още не е ясно кои от топ играчите ще вземат участие. Много от тях все още не са сигурни както заради големият брой заразени с Covid-19 в Ню Йорк, така и заради ограниченията за пътуване, наложени в някои страни.

Роджър Федерер е извън игра до края на годината, а миналогодишният шампион Рафаел Надал почти сигурно също ще пропусне турнира. Световният номер 1 Новак Джокович и 10-ият в ранглистата Давид Гофен споделиха, че все още не са взели решение, а 11-ият в света Фабио Фонини вече отказа участие в надпреварата.