Медиците от NHS във Великобритания най-вероятно са сред малкото, доволни от това, че Уимбълдън няма да се проведе тази година. От All England Club подариха на организацията над 26 хиляди ягоди, които иначе щяха да се използват по време на надпреварата.

Ягодите със сметана са неделима част от традициите в All England Club вече близо 140 години и са един от символите на турнира. Заради коронавирус епидемията обаче тази година „мейджърът“ на трева няма да се проведе и закупените плодове се използваха, за да се изкаже благодарност към лекарите, които продължават да се грижат за стотици нови заразени.

„След отмяната на турнира се фокусирахме върху това да направим всичко, което можем, за да помогнем на нашето локално общество, което се сблъсква с трудностите, предизвикани от коронавирус кризата,“ каза Ричард Люис – изпълнителен директор в клуба.

„Екипът ни беше мотивиран да помогне с каквото може в този тежък период и сме благодарни на всички, които доброволстваха, за да помогнат за чистенето на ягодите.“

„Искаме още веднъж да благодарим на Food & Drink в Уимбълдън, нашият кетъринг партньор, и City Harvest, нашият дистрибутор, тъй като работихме с тях, за да изиграем малка роля в помощта към обществото през кризата.“