Изминалите 12 месеца бяха най-силните в кариерата на Григор Димитров до момента, но това повиши и без това огромните очаквания към него. След като спечели финалния АТР-турнир за годината и се изкачи до №3 в света, сега феновете искат и очакват още повече от него. 

Аспирациите на анализаторите и привържениците на тениса към първата ни ракета през 2018 г. е да спечели за първи път турнир от Големия шлем. Такива прогнози за него има още от началото на кариерата му, но според анализатора Хари Флойд, тази година е идеалният момент за него да постигне това. Ето и какво пише той:

"Българският №3 в света Григор Димитров изглежда уверено върви по пътя към първата си титла от Големия шлем. Той вече навлиза в нова ера в кариерата си. Миналата година игра на полуфинал в Мелбърн, но с представянето си като цяло, тази година трябва да е сред фаворитите на всеки един турнир от Големия шлем."

"Освен в Австралия, той е бил на полуфинал на Уимбълдън и ако продължава да търси със същата упоритост успеха в тези турнири, тази година вероятно ще успее. През годините той е успявал не само да победи, но и като цяло да играе успешно срещу имена като Стан Вавринка и Анди Мъри, въпреки че все още му убягват стабилните резултати срещу най-великите - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович."

"Макар да започна със загуба на полуфинал на турнира в Бризбейн, пред Димитров има всички шансове да се докаже и да се утвърди в елита на мъжкия тенис през 2018 г. Само времето ще покаже дали е така", написа в анализа си Хари Флойд.