Австралийските гранични служби започнаха ново разследване срещу световния номер 1 в тениса Новак Джокович. Вчера съдът в Австралия разпореди сръбският тенисист да бъде освободен, след като в продължение на няколко дни бе държан в хотел за бежанци, тъй като визата му за влизане в страната, бе анулирана.

От вчера Джокович тренира на „Рот Лейвър Арена” и се готви за участието си на Australian Open.

Още по темата:

Джокович с първо изявление

В сърбия изригнаха след победата на Джокович в съда

Съдът в Австралия заседава повече от 5 часа

Въпреки освобождаването на Джокович, министърът на имиграцията в Австралия Алекс Хоук, все още има правото сам да прекъсне визата на спортиста, като неговото окончателно решение ще стане ясно днес.

Стотици се събраха в подкрепа на Новак:

Gulliver/GettyImages
49 снимки

Хоук изчаква резултата от ново разследване срещу Джокович. Австралийското авторитетно издание The Age твърди, че в документите подадени от сръбския тенисист има невярна информация.

В анкетната карта, която се попълва задължително при влизане в Австралия, на въпрос дали Джокович е пътувал в друга държава 14 дни преди да се отправи към Мелбърн, тенисистът отговаря с „Не”. Това обаче не е така, тъй като Джокович отпътува за Австралия от Испания, а не от Белград.

В Испания той тренира в продължение на няколко дни в края на декември и  началото на януари. Както е известно, Джокович бе задържан от австралийските власти на 6 януари.