Карен Хачанов победи Ник Кирьос с 7:5, 4:6, 7:5, 6-7 (4), 6:4 на Откритото първенство на САЩ. Руснакът сломи австралиеца след петсетова драма.

По този начин Карен Хачанов ще играе на полуфинал от Голям шлем за първи път в кариерата си. Негов опонент ще е фаворитът за титлата и първото място в световната ранглиста - Каспер Рууд. Норвежецът достигна до втория си полуфинал в турнир от Големия шлем, отстранявайки Матео Беретини след 6:1, 6:4, 7:6(4).

Guilliver/GettyImages
24 снимки

Руският тенисист измъкна първия сет с късен пробив за 7:5, но Кирьос веднага се върна в мача, печелейки втория сет.

Третият сет отново бе решен с късен пробив за Хачанов, който го взе с 7:5. Австралиецът обаче отново имаше отговор, взимайки четвъртия сет 7:6 след тайбрейк.

В решителния пети сет Хачанов поведе с ранен пробив още в първия сервис-гейм на съперника му и след това не изпусна преднината си до самия край, като след над три часа и половина руснакът сломи Ник Кирьос и се класира за първия си полуфинал от Голям шлем.

По-късно през деня ще се изиграе друг от четвъртфиналите, а именно мача между Андрей Рубльов и Франсис Тиафо, който отстрани Рафаел Надал и изненада всички.