Наоми Осака спечели титлата на Australian open, побеждавайки Дженифър Брейди с 2:0 сета (6:4, 6:3). Японката показа страхотна игра на сервис и заслужено триумфира над американката.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Японката стартира уверено и спечели лесно първото си подаване във финала, печелейки на нула. Американката също показа самочувствие и набързо поведе с 40:0. Осака успя да намали резултата до 40:30 след двойна грешка на Брейди. Американката допусна грешка от бекхенд и се стигна до равенство. Въперки трудностите Брейди успя да спечели подаването си и да изравни резултата.

Наоми Осака показа отново по-добра игра на сервис и спечели лесно подаването си, повеждайки в резултата с 2:1. Американката показа колебания при подаването си и японката стигна до първи точки за пробив. Осака успя да спечели още първата си и поведе комфортно с 3:1.

При подаването си японката за първи път изпита колебания и позволи на Брейди да стигне до рвенство 40:40. При още едн непредизвикана грешка, американката стигна до точка за пробив. След дълго разиграване, Осака сгреши от бекхенд и Брейди осъществи пробив. Американката почувства, че се намира в добър момент и успя лесно да спечели подаването си.

Японката успя да спечели лесно следващото си подаване и отново излезе напред в резултата. Брейди се затрудни при подаването си и се стигна до равенство 40:40. Тя изпитваше проблеми при първи сервис и японката стигна до точка за пробив, но американката успя отново да изравни. Последва добър сервис, който бе достатъчен за 4:4. Осака изпита трудности при следващото си подаване, но успя да поведе с 5:4.

Американката изпита затруднения при подаването си, от което се възползва Осака и японката спечели сета след втория си пробив.

Японката започна добре и втория сет, печелейки подаването си и поведе с 1:0. Американката не бе сигурна при подаването си и Осака направи ранен пробив във втория сет. Японката бе затруднена при подаването си от добрата игра на Брейди от линията, но успя да спечели и поведе комфортно с 3:0.

Брейди не успя да спечели и следващото подаване, след като Осака показа голямо самочувствие и спечели при първата си точка за пробив. Японката успя бързо да поведе при подаването си, но американката показа, че не се е предала и изравни, а след това стигна и до точка за пробив. Осака сгреши от форхенд и Брейди върна един пробив.

Американката успя да намери правилния път на свой сервис и намали до 2:4. Японката не допусна изненада при подаването си и поведе с 5:2, само на гейм от спечелването на титлата. Брейди успя да достигне до точка за намаляване на резултата, но японката с великолепен ретур изравни. Американката успя да спечели следващите си две подавания и намали.

Наоми Осака сервираше за титлата и стартира с две бързи точки. Японката продължи да сервира добре и стигна до три точки за двубоя. Последва нов добър сервис и титлата в Мелбърн.