Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за 13-и път в своята забележителна кариера на полуфиналите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж. Кралят на клея победи италианския талант Яник Синер със 7:6, 6:4, 6:1 в своя мач №100 на "Ролан Гарос", в които вече има 98 победи.

Любопитното е, че в предишните 12 пъти, когато е достигал до полуфинал, Надал неизменно е печелил и титлата. Следващото препятствие пред него е аржентинецът Диего Шварцман. Той постигна дебютната си победа над Надал в 1/4-финалите на Мастърс-а в Рим, но като цяло испанецът води с 9-1 успеха срещу него.

19-годишният Синер започна много настървено двубоя и оказваше яростна съпротива на испанеца до средата на втория сет, но след това рухна. Първият сет вървеше без пробиви до 11-ия гейм, когато Синер изненада Матадора и поведе с 6:5. Надал пропусна две възможности да върне пробива, но все пак изравни и вкара частта в тайбрек.

В него Синер поведе с 2:1, но след това Надал записа пробив и си осигури аванс от 5:2 и в крайна сметка задържа разликата в своя полза, за да спечели със 7:4.

Вторият сет започна силно за италианеца, който поведе с 3:1. Надал вдигна оборотите при 3:4 и спеели три поредни гейма, което го приближи до крайния успех.

В третата част Синер почти не оказа съпротива на Надал, който записа ранен пробив и поведе с 3:0. Италианецът намали на 1:4, но в последвалите два гейма взе само една точка и отпадна, докато Надал ще търси отмъщение срещу Шварцман.