Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал отдаде нужното уважение на Доминик Тийм и заяви, че е бил победен от по-добър съперник на корта. Поставеният под номер 5 в схемата Тийм елиминира шампиона от 2009 година Надал със 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(6) след 4:10 часа игра.

Испанецът напуска Мелбърн с известно съжаление, тъй като заяви, че е имал шансове срещу Тийм, но не се е възползвал. За австриеца това е първа победа срещу Надал след пет поредни загуби в турнирите от Големия шлем.

Номер 1 в мъжкия тенис прие философски загубата и добави, че е бил победен от по-добрия на корта в тази вечер.

"Мисля, че той имаше също страхотни мачове срещу мен и в миналото", заяви Надал, който победи Тийм на финалите на последните две издания на "Ролан Гарос".

"Той игра висококачествен тенис. Мисля, че се харесваме по отношение на характерите си. Харесвам отношението му. Вероятно и той харесва моето. Имаме неща, с които можем да се сравняваме по някакъв начин. Мисля, че играе много добре. Пожелавам му всичко най-добро за останалата част от турнира", добави Надал.

"Честно казано не изиграх лош мач. Моето отношение беше страхотно. Борих се през целия мач. Бях добър, позитивен, борех се през цялото време, което ми даваше повече шансове, но не успях да се възползвам. Няма какво друго да кажа. Просто поздравления за него", коментира още испанецът.