Рафаел Надал победи Александър Зверев след отказване на германеца след резултат 7:6, 6:6 в полуфинален сблъсък от Ролан Гарос. Мачът бе по-специален за испанеца, тъй като днес той навършва 36 години. Двмата изиграха страхотен двубой в първите два сета - испанецът спечели първия след зрелищен тайбрек, и след като феновете се бяха насочили към нов такъв, германецът получи тежка контузия в глезена. Той получи медицинска помощ, но не успя да продължи и даде възможност на Матадора да завоюва 14-а титла от Ролан Гарос и 30-а от Големия шлем.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

"Много тежко и много тъжно ми е за него. Той правеше невероятен турнир. Той е един от най-добрите колеги в професионалния тур. Всички знаят как се бореше за титла от Големия шлем и съм сигурен, че ще спечели не една, а много в кариерата си. Мачът беше невероятно тежък. Минахме повече от 3 часа, а още не бяхме приключили и втория сет. Трудно ми е да кажа как се чувствам сега, но за мен е мечта да бъда отново на финала на "Ролан Гарос". Съжалявам, че мачът завърши по този начин. Видях, че Саша плачеше след контузията. Искам да му пожелая само най-доброто", каза Надал след мача.

За Рафаел Надал това е 30-и финал на турнир от Шлема, като в предишните 29 той има 21 победи и 8 загуби. На финалите на Ролан Гарос испанецът е с 13 победи в 13 мача за титлата. В неделя той ще играе с победителя от втория полуфинал между норвежеца Каспер Рууд и хърватина Марин Чилич.