Рафаел Надал определи големия си съперник Новак Джокович като фаворит в битката за най-много титли от Големия шлем, която двамата водят заедно с Роджър Федерер. В края на миналата седмица Надал спечели 14-та титла от Ролан Гарос и по този начин вече има 22 успеха в Шлема, два повече от Джокович и Федерер, но въпреки това той счита, че сърбинът има всички шансове да го изпревари.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

"Всичко може да се случи. Очевидно е, че Новак е в най-добрата позиция, тъй като няма физически проблеми и играе на изключително ниво. Федерер не е играл от много време и винаги можем да очакваме нещо специално от него, но знаем колко е трудно да се завърнеш, особено на 40 години. Ще видим какво ще стане. Какво винаги съм казвал, не ме притесняваше, когато тримата бяхме наравно, нито пък сега, когато водя с две. Просто искам да продължа да играя", коментира Надал, който разкри, че Федерер го е поздравил за успеха в Париж.

Краля на клея разкри, че не мисли за възможността да постигне исторически календарен Шлем, добавяйки титлите от Уимбълдън и Ю Ес Оупън, след като вече спечели Откритите първенства на Австралия и Франция. "Това е лудост, дори и да бях в перфектна физическа форма. Никой не го е правил от Род Лейвър насам. Джокович бе много близо миналата година. Не мисля за спечелването на Големия шлем, ще бъда щастлив просто да играя и в четирите турнира", сподели Рафа.