Рафаел Надал тества стъпалото си в своята първа тренировка на Откритото първенство на Франция по тенис в сряда без очевиден дискомфорт.

Испанецът, 13-кратен шампион на Ролан Гарос, заради феновете, които бяха окупирали два сектора от корт „Филип Шатрие“ с капацитет от 15 000 седящи места на фона на жаркото слънце в Париж. Приветстван от наблюдаващия Стефанос Циципас, световният номер 4, който е вицешампион от миналата година във френската столица, Надал проведе занимание със сънародника си Жауме Мунар.

Това бе и първата публична изява на 35-годишния Матадор след възобновяването на хроничната контузия на стъпалото по време на загубата от Денис Шаповалов в трети кръг на Мастърса в Рим миналата седмица. В сряда Надал не даде индикации, че травмата му го е последвала за втория турнир от Големия шлем, след като тренира два часа. Испанската звезда, която преследва рекордна 22-а титла от най-висока категория, ще научи първия си съперник в турнира по-късно тази вечер.

Надал, надигран от бъдещия шампион Новак Джокович на полуфиналите през 2021, има впечатляващ баланс от 105 победи и едва три загуби в надпреварата от дебютната си титла през 2005-а насам. Тазгодишното издание на Ролан Гарос започва в неделя.