Българският тенисист Димитър Кузманов изпраща най-успешния си сезон до момента в професионалния тур. 28-годишният Кузманов направи сериозен възход в световната ранглиста и спечели най-значимата титлата в кариерата си на „Чаланаджър“-а в Барселона през месец октомври.

В началото на 2022 година той ще играе в квалификациите на Australian Open и по този начин ще запише участие и в четирите турнира от „Големия шлем.“

„Тази година си бях поставил за цел влизане в първите 250, а аз достигнах 181-о място. Не мога да крия, че съм изключително щастлив от постигнатото както аз, така и хората, които работят с мен“, заяви Кузманов пред NOVA.

„Всеки мечтае да стигне до „Големия шлем“, защото много малко са израните и заслужилите да бъдат там. Само 220-30 човека в целия свят от милиони, които го практикуват нашия спорт, наистина това за нас е равносилно на участие на Олимпиада“.

 Liubomir Asenov / LAP.bg
73 снимки

Предсезонната си подготовка Кузманов проведе в Монако.

„Специално за „Монте Карло Кънтри Клуб“, в който проведохме подготовката, имат право да тренират само играчите, които са в първите 200 на света. Почти всеки ден се виждахме с Григор Димитров. Той също е в момента там и си провеждаше предсезонната подготовка“, продължи Мико.

28-годишният тенисист обясни, че иска да подражава на Новак Джокович:

„Искам да подражавам на него, защото той помага и е изключителен шампион. Уважава абсолютно всички“.

Vladimir Stoyanov / LAP.bg
76 снимки

2021 година започна тъжно за Димитър Кузманов. Той загуби баща си Савко.

„Въпреки трагедията, която се случи, тя ми даде много сили и много по-голяма мотивация. Можеше само да продължа напред, защото баща ми би искал е да по този начин“, обясни Мико.

Рекордьорът на България по победи за Купа Дейвис сподели и какви са новите му цели и мечти за 2022 година:

„Пожелавам си достигането на полуфинал на турнир от веригата ATP 250 и със сигурност още една титла от веригата ATP Challenger. Няма да бъде лесно, но пък именно това го прави толкова предизвикателно“, каза още Кузманов.