Полуфиналният двубой между Даниил Медведев и Стефанос Циципас беше изпълнен с напрежение, а в края на втория сет руснакът избухна заради непрестанното говорене на бащата на световния №4. Медведев нападна съдията, наричайки го глупак, който не заслужава да бъде арбитър на полуфинал на "мейджър" надпревара. На последвалата пресконференция вторият в света коментира случката и заяви, че не е никак горд от постъпката си.
"Вероятно отстрани е изглеждало смешно, но в онзи момент просто не бях на себе си. Изобщо не можех да контролирам емоциите си. В миналото съм губил много мачове именно поради тази причина, затова сега съм щастлив, че все пак успях да спечеля. Винаги съжалявам, когато изричам такива думи. Разбира се, мисля, че не е никак красиво подобно поведение. Знам, че всички арбитри си вършат работата съвестно.  
 
В тениса може да не се бием с юмруци, но всеки един мач си е своебразна битка. Много уважавам играчите, които не показват никакви емоции. Трудно е да се сдържаш. Преди пет години, когато тепърва навлизах в професионалния тенис и нямаше толкова голямо внимание към мен, бях още по-луд и изглеждах напълно обезумял. Смея да твърдя обаче, че работя върху това", обясни Медведев.