Роджър Федерер постигна победа в своя мач номер 1250 в професионалната си кариера, отстранявайки представителя на домакините Камерън Нори за 2 часа и 35 минути. Маестрото загуби сет но все пак се наложи с 6:4, 6:4, 5:7, 6:4.

Федерер, чиято единствена загуба от британски играч на "Уимбълдън" дойде срещу Тим Хенман на четвъртфиналите през 2001-а година, стигна до 1/8-финалите за 18-ти път при 22 участия. Седващият съперник за бившия №1 в света е 23-ия в схемата Лоренцо Сонего (Италия). Двамата са се срещнали веднъж - през 2019-та година на Ролан Гарос, когато Федерер спечели.

Сега швейцарецът влезе малко летаргично в мача, но след като проби за 4:3 в първия сет, взе рутинно частта. Втората част се разви по сходен сценарий, но този път Роджър поведе в третия гейм. Дори може да се каже, че след 15:40 в първия сет, швейцарецът направи 12 поредни точки срещу Нори.

Федерер непрекъснато играеше близо до линиите, задържайки Нори под напрежение. Точно както бе направил 12 уинъра във втория сет, 39-годишният швейцарец използва форхенда си с голям ефект в тези минути от срещата си. Нори отговори с осем поредни точки в третия сет, като взе инициативата от 5-5 и 15:40 в третия сет, за да вземе третия. В последния четвърти сет на ветерана не му бе лесно, но след като двамата си размениха по един пробив, осемкратният първенец проби при 5:4 от трети опит и си взе подаването след това за 3:1 сета.