Кори Гоф отново се справя чудесно в надпревара от Големия шлем. Американката вече е на шестия си четвъртфинал в турнирите от „шлема“ и няма никакво намерение да спира дотук.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ 2023 е готова за следващите предизвикателства пред нея, а в спор за място на полуфиналите на  Australian Open, тя ще се изправи срещу украинката Марта Костюк.

Въпреки че все още е само на 19, самата Гоф споделя, че се чувства много по-мъдра и подготвена отново да атакува титла от  Големия шлем.

„ Доволна съм от представянето си до момента, защото всичко се получава добре. Играя страхотен тенис и побеждавам, а това е най-важното, за да вървя напред. Започнах сезона си с титла в Оукланд, а сега на първия голям турнир за годината смятам, че наистина имам добри шансове за нещо значимо. Вярвам, че съм подготвена да спечеля титлата, но в никакъв случай това не е на всяка цена. Просто ще се боря и ще продължа да давам най-доброто от себе си, а ако накрая триумфирам с трофея, ще бъда безкрайно щастлива“, каза Гоф.