Новак Джокович може да е обществен враг номер 1 на мнозина в Мелбърн, но намери неочакван съюзник в лицето на Ник Кирьос – и сега австралиецът иска да играе двойки с него.

Противоречивият австралиец веднъж определи световния номер 1 като „инструмент“, но изненадващо защити Джокера през последната седмица, в която неваксинираният сърбин се бореше срещу депортация от Австралия. Джокера не успя да спечели делото след повторно анулираната му виза и сега е обратно в родината си, но 26-годишният Кирьос се надява, че двамата могат да развият новооткритото си привързаност един към друг. Кирьос дори си спечели фенове в Сърбия заради подкрепата си към Джокович, като сръбският тенисист Душан Лайович се пошегува, наричайки го „Ник сърбинът“ в понеделник.

БТА/BTA
17 снимки

Позицията на Кириос бе приета като изненада, предвид историята от последните години, когато той често отправяше забележки към сърбина.

„Очевидно аз и Новак сме имали, предполагам, различия в миналото. Но, без значение дали беше Новак или някой друг, аз щях да сторя абсолютно същото нещо. Не го направих, защото е сърбин. Ако беше друг играч в този сценарий, щях да застана твърдо зад това, което смятам за правилно“, коментира той след трисетовата си победа над британеца Лиъм Броуди в първи кръг на Аустрелиън Оупън.

Кирьос, който смята, че случаят с анулирането на визата на Джокович е бил погрешно третиран, окачестви сагата със световния номер 1, която предшества началото на първия за годината турнир от Големия шлем като „голяма история“. „Но, да, сега сме привързани като братя, не, че се оплаквам. Мисля, че ще поканя да играем двойки някъде“, добави той, усмихвайки се. Във втори кръг австралиецът ще се изправи срещу номер 2 в света Даниил Медведев.