Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Поставеният под номер 3 испанец се справи лесно с 6:3, 6:3, 6:1 с Феликс Оже-Алиасим.

Двукратният шампион от турнирите от Големия шлем направи пробив за 5:3 в първия сет, след което сервира успешно, повеждайки в резултата.

В петия гейм на втората част 23-годишният канадец позволи на своя противник отново да спечели подаването му, след което пак се стигна до 6:3 в полза на Алкарас.

В третия сет превъзходството на фаворита беше още по-осезаемо и той победи с 6:1, приключвайки двубоя още при първата си възможност след 2 часа и 16 минути. 

"Чувствам се доста сигурен по време на дългите разигравания. Знаех, че ще получа необходимите шансове за пробив, защото представянето ми беше добро. Намирах се в добър ритъм, показах силна игра и победих. Готов съм за следващия ми мач, обичам точно тези предизвикателства", коментира испанският тенисист, цитиран от официалния сайт на АТП.  

В следващия кръг на "Ролан Гарос" полуфиналистът от миналия сезон Карлос Алкарас ще играе срещу деветия в схемата Стефанос Циципас. Гръцкият представител победи с обрат и 3:6, 7:6 (4), 6:2, 6:2 Матео Арналди.  

Финалистът от 2021 година изостана в резултата, след като италианецът спечели първия сет с 6:3. Във втората част Арналди отново имаше аванс от пробив и 3:2. Циципас дори спаси четири сетбола, но се добра до тайбрек. В него се стигна до 4:4, но Стефанос Циципас спечели следващите три точки и се върна в двубоя.

В следващите две части гръцкият тенисист направи четири пробива и приключи срещата при третата си възможност след три часа и 14 минути.

"Това беше един от най-лудите обрати в кариерата ми. Явно в един момент всичко изглеждаше, че ще бъде в негова полза. Опитах се да дам най-доброто, на което съм способен и да опитвам да го накарам да тича бързо по корта. В някои мигове дори бях леко разочарован след някои разигравания. Опитът беше по-важен от всичко друго в този двубой. Това беше един от най-сериозните ми противници на клей през тази година", коментира Циципас, цитиран от световните агенции.

Гръцкият тенисист е играл общо пет пъти срещу Карлос Алкарас, който е спечелил и петте мача между двамата.