Шампионът на Australian Open за 2014 г. и носител на три титли от Големия шлем - Стан Вавринка, отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. 38-годишният швейцарец загуби след обрат с 4:6, 6:3, 7:5, 3:6, 0:6 от шампиона на Sofia Open Адриан Манарино (Франция). Срещата продължи 3 часа и 38 минути.
 
35-годишният Манарино допусна да бъде пробит в четвъртия гейм на първия сет, но след това направи два поредни брейка, за да вземе първата част. Вавринка спечели следващите два сета, след като в тях осъществи по един пробив в подаването на Манарино.
 
Четвъртата част протече по подобие на първата. Първо швейцарецът направи пробив в сервиса на съперника, но след това французинът осъществи два поредни брейка, което му помогна да изравни резултата в мача.
 
Андриан Манарино имаше тотална доминация в решителния пети сет, в който направи три поредни пробива и в крайна сметка го спечели на нула, което пък му донесе успеха в срещата.
 
Във втория кръг на Australian Open Манарино ще се изправи срещу испанеца Хауме Мунар, който вчера победи руснака Александър Шевченко с 6:3, 6:3, 6:1.