Световната №2 в тениса Симона Халеп също е притеснена от факта, че скоро Роджър Федерер може да се откаже от спорта. Носителката на две титли от Големия шлем изрази голямото си уважение към славния швейцарец пред родните си медии.

„Когато Роджър Федерер се откаже, това ще бъде трагедия за целия спорт. Това, което той постигна, нереално и той ще продължи да бъде идол за следващите генерации. Това негово решение би следвало да се приеме с уважение, защото животът е по-важен от тениса”, каза още Халеп.

Румънката също така сподели кога за първи път е срещнала Маестрото. Това се е случило през 2007-а година на Уимбълдън, когато тя е била още дете. „Отидох на тренировъчните кортове, тъй като имах ангажимент към детския турнир. Тогава го видях и замръзнах. Не знаех как да реагирам и единствено го помолих за автограф. Тогава той ме попита как се справям с играта. Беше много мило чувство. Такъв известен човек и толкова добър в спорта говори с мен и ми пожела да се справям добре”.

„Харесвам го заради красотата от играта му и начинът, по който разбира спорта”, завърши носителката на титлите през 2018-а на Ролан Гарос и година по-късно на Уимбълдън.

На 39 години Федерер премина през две операции на едно от коленете си, като се очакваше да се завърне на корта в началото на 2021-а година, но Тони Годсик призна, че завръщането на швейцареца ще се случи след провеждането на Australian Open 2021.