Григор Димитров приключи участието си в тазгодишното издание на "Ролан Гарос" в третия кръг. Българинът отстъпи на Диего Шварцман с 3:6, 1:6, 2:6. Хасковлията се представи изключително слабо срещу своя съперник, записвайки 59 непредизвикани грешки, което логично доведе и до тежкото поражение. 

Срещата продължи два часа и 17 минути, като Димитров оказа по-сериозна съпротива само в първия сет. В течение на мача останаха съмнения за някаква контузия на българина, но той така и не поиска медицински таймаут. Следващият съперник на Диего Шварцман ще бъде победителят от мача между Новак Джокович и Аляж Бедене. 

БГНЕС
18 снимки


ПЪРВИ СЕТ

Григор започна неуверено срещата и загуби първите две точки при свой сервис. Шварцман стигна до три точки за пробив след дълго разиграване от 16 удара. Хасковлията успя да се мобилизира и спаси и трите точки за пробив на своя противник. Аржентинецът стигна до нова точка за пробив, след като Димитров прати топката в аут при ново дълго разиграване. Ново равенство се получи след отлична сервис мрежа на нашенецът. Шварцман все пак успя да стигне до пробив, след нова грешка на Григор. Вторият гейм стартира с точка за Димитров, но Шварцман стигна до 40:30, хващайки родния тенисист в крачка, което доведе до падането му на корта. Григор опита къса топка, която обаче беше в аут за 0:2. 

Шварцман продължи да бъде по-убедителен и при второто подаване на Димитров и стигна до нови три точки за пробив. Аржентинецът пак хвана Димитров в крачка, чийто удар срещна мрежата - 0:3. Гришо веднага получи отлична възможност да върна единия пробив, стигайки до 40:0 при подаване на Шварцман. Южноамериканецът обаче показа здрави нерви и с отлична защита неутрализира и трите възможности пред Димитров. Родният тенисист стигна до нов брейк пойнт, но пропусна и него. Григор пропусна пореден шанс за пробив след удар в мрежата. Шварцман направи двойна грешка, след което поправи грешката си и отново изравни. При седмата си точка за пробив Димитров най-после успя да пречупи Шварцман и намали изоставането си. 

Петият гейм стигна до равенство 40:40 след дълго разиграване, след което двамата размениха по още една точка. С ас и грешка на Шварцман Григор стигна до 2:3. Аржентинецът спечели първите три точки при своето подаване, след което демонстрира отлична защита, която Димитров успя да пробие за 40:15. Южноамериканецът стигна до 4:2 след удар в мрежата. 

Шварцман стигна до нови точки за пробив при 40:15 при подаването на Григор. Хасковлията демонстрира отлична защита и успя да неутрализира първата, а с втория си ас в мача стигна до равенство. С добър прехвърлящ удар аржентинецът стигна до предимство, което Димитров бързо успя да неутрализира. С отличен бекхенд по правата, а след това и форхенд по диагонала българинът спечели седмия гейм за 3:4. В осмия гейм Шварцман поведе с 40:15, но след двойна грешка и непредизвикана грешка на аржентинеца се стигна до ново равенство. Григор стигна до точка за пробив след отличен сечен бекхенд, което доведе до трета поредна грешка на неговия съперник в гейма. С отличен минаващ удар обаче Шварцман изравни, след което стигна и до 5:3. 

Деветият гейм започна с двойна грешка на българина, след което Шварман получи два гейм бола след нови грешки на Димитров. Хасковлията спаси първия, но се провали при втория и с още един пробив аржентинецът затвори първия сет - 3:6. 

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна със сервис на Шварцман, който набързо поведе с 40:0. С отличен минаващ удар Григор намали изоставането си, но след това прати топката в аут - 1:0 за аржентинеца. Шварцман отново създаде проблеми на Димитров при негово подаване. Българинът изоставаше с 15:30, но с агресивна игра успя да спечели следващите три точки за 1:1. При 30:30 в третия гейм Шварцман се възползва от излизането на мрежата на Григор и с отличен минаващ удар стигна до важна точка. Григор обаче не се предаде и с бекхенд по правата успя да изравни. Аржентинецът измъкна гейма след лошо отиграване на българина при втори сервис на неговия противник. 

Четвъртият гейм беше кошмарен за Димитров. Българинът сервираше, като позволи на Шварцман да стигне до две точки за пробив, а аржентинецът спечели още първата след поредна грешка на българина. Григор не даде никакъв отпор на своя съперник в петия гейм за 4:1 в полза на аржентинеца.

Димитров продължи да бъде неубедителен и при своето подаване и загуби първите две точки. Шварцман стигна до нови две точки за пробив при 40:15, след което нямаше проблем да поведе с 5:1. Шварцман стигна до три поредни сет бола при своето подаване и спечели още първия. 

ТРЕТИ СЕТ 

Третият сет започна с ас на Григор. Хасковлията продължи с добрата игра и стигна до 40:0, след което със страхотен удар по правата поведе с 1:0. Димитров продължи с добрата игра и принуди Шварцман да сбърка за 30:30 във втория гейм. Нашенецът стигна до точка за пробив след двойна грешка на южноамериканеца. Продължително разиграване завърши в актива на българина, който стигна до пробив и 2:0. 

При 30:30 в третия гейм Димитров затрудни Шварцман с дълбока топка, която аржентинецът прати в аут. С доза късмет обаче аржентинецът стигна до равенство. Григор на четири пъти имаше възможност да поведе с 3:0, но допусна грешки. Това позволи на Диего да стигне до точка за пробив, а след това и я реализира за 2:1. 

Шварцам беше безкомпромисен в четвъртия гейм и не даде нито точка за Григор за 2:2. Хасковлията продължи да не оказва никаква съпротива на своя съперник, който проби на 0, печелейки 11 поредни точки. Серията от поредни точки на южноамериканеца приключи при 30:15 в шестия гейм. Двамата си размениха по още една точка, след което Шварцман затвърди пробива си. 

Кошмарът за Димитров продължи и при неговото подаване, след като Шварцман стигна до три точки за пробив. Хасковлията успя да неутрализира и трите, за да стигне до равенство. Шварцман обаче успя да се мобилизира и стигна до нов пробив за 2:5. Григор поведе с 30:15 в осмия гейм, но това не спря Шварцман, който стигна до мач пойнт, а след великолепно разиграване и до успеха.