Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, преустанови участието си на Ролан Гарос. Гришо загуби с 0:3 сета (3:6, 6:7(9), 2:6) от Стефанос Циципас на 1/8-финалите на Октритото първенство в Париж, след като със сигурност не изигра най-убедителния си мач в хода на турнира, а класата на гръцкия тенисист бе от решаващо значение за изхода на мача. Григор говори след края на двубоя:

25 снимки

“Исках да видя как се чувствам, как е тялото ми, много тежки условия за всеки един от нас през цялата седмица. Като цяло съм доволен, но в днешния ден имах огромни шансове. Добър мач за него, личи си, че е играл повече мачове от мен, може би се чувства по-добре физически", заяви Димитров.

"Имах доста възможностни, които не успях да ги взема. Нямаше кой знае какви изненади. И от двете страни. Знаех какво ще играе, просто гледах да изиграя един добър мач, знаех, че особено ако взема втория сет, щях да имам много по-добри шансове. Наистина жалко. Имах много възможности, но това е тенисът, радвам се, че все пак мога да видя къде съм в момента физически, имах добри победи, добри дни и продължавам напред”, добави още той пред БНТ.