Най-големите съперници в световния тенис в момента Новак Джокович и Рафаел Надал могат да се срещнат едва на финала на започващия на 27 юни "Уимбълдън", съобщиха организаторите. Това е така, защото те ще бъдат поставени съответно под номер 1 и 2 в схемата на турнира от Големия шлем заради отсъствието на лидера Даниил Медведев, който има забрана за участие като руснак, и втория Александър Зверев, който лекува контузия на глезена. Жребият за "Уимбълдън" ще се тегли в петък.

Джокович и Надал могат да се срещнат на полуфиналите с поставените под номер 3 и 4 в схемата Каспер Рууд (Норвегия) и Стефанос Циципас (Гърция), ако не се получат изненади в по-ранен етап на турнира.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който е 21-ви в световната ранглиста на АТП, ще бъде поставен под номер 18 на "Уимбълдън", защото освен от отсъствието на Медведев и Зверев, се възползва и от липсата на още един наказан - Андрей Рубльов.

Това означава, че при неблагоприятен жребий, той може да се падне срещу някой от фаворитите още в третия кръг на надпреварата.