Осемкратният победител на “Уимбълдън” Роджър Федерер записа нова убедителна победа в турнира, след като се разправи в три сета с италианеца Лоренцо Сонего в сблъсъка помежду им от 1/8-финала. 39-годишният ветеран отново показа голямата си класа и сломи съпротивата на съперника си със 7:5, 6:4, 6:2 в своя полза.

Всъщност Сонего се стараеше да се противопостави максимално на швейцареца и не стоеше никак лошо в мача. Първият сет вървеше равностойно, но Маестрото пръв проби за 4:3. Впоследствие Сонего върна пробива при 5:5, но още в следващия гейм загуби подаването си и това се оказа фатално, като сетът отиде на сметката на Федерер със 7:5.

Вторият сет отново бе сравнително равностоен, но един пробив за 3:2 даде спокойствие на Роджър, който не изпусна инициативата и спечели и него с 6:4.

В третия сет вече съпротивителните сили на Сонего окончателно свършиха. Той допусна два бързи пробива и Федерер поведе с 4:0. От този момент за италианеца вече нямаше връщане в мача, като той поне успя да направи загубата си малко по-почетна, като спечели две от подаванията си, за да оформи крайното 6:2 в полза на Федерер.

Така швейцарецът се класира на 1/4-финал на “Уимбълдън” за 18-и път в своята кариера. Там той ще очаква победителя от двойката Данийл Медведев - Хуберт Хуркач. Мачът помежду им бе прекъснат при резултат 2:1 сета за руснака и 4:3 за унгареца в четвъртия сет.