Роджър Федерер обяви амбициите си да спечели Откритото първенство на Австралия по тенис, преди да си поиграе с диви делфини в Куийнсланд, преди мача си на турнира в Брисбейн.

33-годишният швейцарец стартира участието си срещу австралиеца Джон Милман.

Последната голяма титла за Федерер бе през 2012-та, на Уимбълдън, но световният номер 2 все още е уверен, че има трофеи пред себе си.

"Бих се радвал да спечеля Australian Open, без съмнение това ще ме доближи до първото място в ранглистата, а и ми се иска да спечеля още един турнир от Големия шлем," заяви Федерер.

"Ако това не е възможно, ще продължа да си мечтая, да спечеля Уимбълдън, но най-вече искам да съм здрав и да играя добър тенис, да се забавлявам - нещо, което успях да направя миналата година," продължи топ тенисистът.

"Не съм сигурен, че този сезон ще играя толкова много, така че ще трябва да печеля още повече мачове. Най-вероятно ще играя малко по-малко турнири, но не става въпрос за някаква сериозна бройка," обяви Федерер. "Определено мисля, че изиграя още един силен сезон, и да завърша подобаващо, а предвид силния завършек на миналата година, няма причина да мисля нещо по-различно. Знам обаче, че и останалите играчи ще са много добре подготвени - Рафа е отново в играта," каза още той.

Накрая Роджър си поигра с делфините, и записа клипче за тяхната защита. Той си пожела и делфините да са му на късмет за новия сезон.