Легендата Роджър Федерер е на крачка от поредното велико постижение в кариерата си, което може да стане факт на любимия му турнир от Големия шлем Уимбълдън. Ако всичко с развива по план, ако швейцарецът спечели титлата в "Ол Инглънд Клъб", ще има вече 100 АТР-титли на сметката си. 

На турнира на трева в Щутгарт Маестрото вдигна своята 98-а титла. Следващата седмица ще участва на надпреварата в Хале, на която е поставен под номер едно и която е печелил вече девет пъти в кариерата си, включително и миналата година. 

В германския град той има доста лесен жребий и открит път до финала, където евентуално може да срещне Саша Зверев. Ако триумфира там, каквито са очакванията, на Уимбълдън ще може да преследва своята юбилейна титла. Това ще са последните му турнири преди да навърши 37-годишна възраст и със сигурност ФедЕкспрес ще иска да си поднесе такъв подарък. 

Иначе само един тенисист е спечелил повече титли от Маестрото. Това е легендарният американец Джими Конърс, който също игра до дълбока спортна старост и заовюва на сметката си 109 отличия.