Швейцарецът Роджър Федерер изненадващо може да се оттегли от Ролан Гарос, разкри самият той след третата си  победа в Париж. Дългият четирисетов мач срещу Доминик Кьопфер го е накарал да преосмисли участието си на турнира в Париж. Федерер иска да е във възможно най-добра форма по време на Уимбълдън, който е сред любимите му турнири. 39-годишният тенисист се още не се чувства напълно възстановен след претърпените две операции на коляното. В четвъртия кръг на Ролан Гарос швейцарецът трябва да играе с италианеца Матео Беретини.
 
„Сега трябва да реша дали да продължа да играя или това натоварване ще е твърде голямо за мен. Може би сега е идеалното време да се откажа. Този сезон няма да имам почивна седмица между Хале и Ролан Гарос. Затова трябва да решим какво ще бъде най-добре за подготовката ми за Уимбълдън.
 
В Париж оценявам състоянието си сутрин след всеки мач, проследявам усещанията в коляното. По време на тренировка не съм играл мачове от 2,5 и 3,5 часа, така че за мен това не е съвсем нормално. Тези, които са направили такава операция, ще ме разберат.
 
Разбира се, бих искал да бъда на мястото на Рафа или Новак, които се чувстват добре, когато печелят. Но аз нямам това усещане в момента. За мен всичко това е подготовка за нещо по-важно", заяви Федерер.