През юни тази година Тенис асоциацията на САЩ трябва да обяви дали ще има US Open тази година. Организаторите в Ню Йорк вече са заделили 15 млн. долара, с които да подпомогнат други тенис организации в страната заради финансовата криза, станала факт от пандемията от коронавирус.

ATP, ITF и WTA официално взеха съвместно решение да няма тенис турнири поне до 13 юли. Това означава, че няма да има сезон на трева в ATP и WTA Туровете. От календара отпадат следните турнири: Хертогенбош, Хале, Куинс, Майорка, Ийстбърн, Бирмингам, Нотингам, Берлин. В периода без тенис ранглистата ще бъде замразена, което означава, че няма да има размествания в ранглистата.

Преди няколко седмици Уимбълдън официално бе отменен заради пандемията, като 134-ото издание на The Championships ще се проведе от 28 юни до 11 юли 2021 година. Надпреварата трябваше да се състои от 29 юни до 12 юли тази година, но бе сигурно, че това няма да се случи и само се очакваше официалното неизбежно решение. От The All England Club имаха време да помислят до края на април, но виждайки ситуацията, предпочетоха да не рискуват.

От USTA засега сигнализираха, че вървят по план с организирането на US Open, който се провежда от 24 август до 13 септември.

„Все още нямаме окончателна дата, на която ще обявим решението си. Причината е, че нещата се променят много бързо“, каза пред The New York Times управителят на USTA Майкъл Доус.

„Сами можете да си дадете сметка колко път трябва да се измине, за да се организира турнир като US Open. Ще знаем дали ще се проведе някъде през юни, до края на юни“.