Новак Джокович продължава атаката на 25-ата си титла от Големия шлем, а в същото време успешно защитава трофея си от миналата година на Australian Open. Сърбинът се класира за четвъртфиналите в Мелбърн, след като записа убедителна победа 6:0, 6:0, 6:3 над французина Адриан Манарино, който през есента спечели Sofia Open. Срещата продължи общо 106 минути.

Това беше 32-ра поредна победа за Ноле на Australian Open. Той няма загубен мач на турнира от шест години. Сърбинът спечели титлата от Откритото първенство на Австралия през 2019, 2020, 2021 и 2023 г. През 2022 г. той не беше допуснат до участие заради отказа му да се ваксинира срещу коронавирус.

Джокера напълно доминираше на корта през първите два сета. Още в първия гейм на мача той трябваше да спаси две точки за пробив, но до края на частта направи три брейка в подаването на френския си съперник и не допусна нови възможности за пробив.

Във втората част Новак Джокович направи нови три пробива, като в третия гейм му се наложи да парира един брейкбол. Манарино спечели първия си гейм в мача едва за 1:1 в третия сет.

След това той допусна пробив, който се оказа решителен за изхода на третата част и на мача.

На четвъртфиналите Ноле ще се изправи срещу победителя от мача между Стефанос Циципас (Гърция) и Тейлър Фритц (САЩ).