Трикратният шампион на Уимбълдън Новак Джокович подчини в четири сета англичанина Кайл Едмънд – 4-6, 6-3, 6-2, 6-4 на Централния корт в Ол Ингланд Клъб. Успехът на сръбския тенисист означава, че Уимбълдън няма да гледа повече британци до края на турнира на сингъл.

Новак Джокович Кайл Едмънд

източник: Gulliver/GettyImages

Джокера ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов в мач от осминафиналите на турнира от Големия шлем. Едмънд бе надеждата на британската публика, след като в деня преди старта на турнира, че Анди Мъри се отказва от участието си на турнира.

Първият сет бе много равностоен, а в седмия гейм Едмънд се наложи пред сервиса на Ноле. Джокович трябваше да спасява на три пъти точки за пробив, но при четвъртата се пропука и Едмънд дръпна с аванс. След това поставеният под номер 17 тенисист затвори сета при 6-4.

Новак Джокович Кайл Едмънд

източник: Gulliver/GettyImages

Вторият сет започна с добри разигравания, а вторият гейм бе много красив за наблюдаване, след като бе изпълнен със серия от солидни разигравания от двете страни. Джокович проби в много важен момент съперника и поведе с 3-5, а после сервира безупречно и изравни резултата.

Новак Джокович Кайл Едмънд

източник: Gulliver/GettyImages

Под въздействието на емоциите започна и третият сет за Едмънд, който сдаде подаването си в първия гейм, а до края на третата част Новак Джокович взе още един път подаването на съперника си, за да затвори третия сет при 6-2.

Новак Джокович Кайл Едмънд

източник: Gulliver/GettyImages

Британецът стартира уверено четвъртия сет и мачът отново бе много изравнен, но пак опитът на Джокович си каза думата във важен момент и при 4-4 сърбинът „открадна” подаването на Едмънд. Последваха лесни точки в последния гейм за бившия номер 1, който приключи мача за два часа и 56 минути игра.

27 снимки