Световният №1 в тениса – Новак Джокович, продължи към третия кръг в Australian Open, след като срази в четири сета по труден начин австралиеца Алексей Попирин в Мелбърн.

Джокович надделя след 6:3, 4:6, 7:6, 6:3 и спечели рутинно първата част в надпреварата. Същото се очакваше и през втората част, ала австралиецът показа изключително качествен тенис и изтръгна сета след успех с 6:4 за него. Публиката се удиви на зрелищните отигравания на Попирин и сякаш предвкусваше, че може да се случи изненадата, след като и нивото на игра от сърбина спадна драстично.

Gulliver/GettyImages
56 снимки

През третата част обаче Джокович вдигна качеството на играта си и стигна до четири сетбола, но не успя да реализира нито една от тях, за да се наложи да печели частта с тайбрек.

Публиката яростно защитаваше местния тенисист, което донякъде изнерви Новак, който на няколко пъти призова част от тях да слязат долу на корта и да му заявят в лицето какво точно искат.

Четвъртият сет пък беше спечелен с лекота и така Джокович вече е в трети кръг. Там 10-кратният шампион в Австралия ще играе срещу Томас Ечевери.