Световният №1 Новак Джокович се обърна към феновете си с призив да не бъдат негативно настроени към страничната съдийка Лора Кларк от мача на сърбина с Пабло Кареньо Буста от 1/8-финалите на US Open. Както е известно, Джокович напусна турнира по доста странен и нелеп начин, след като бе дисквалифициран, заради това че е ударил с топка в гърлото странична съдийка. Джокович даде израз на яда си от неблагоприятното за него в онзи момент развитие на мача, но това доведе до противоречивото му изхвъряне от турнира.

Поведението на въпросната странична съдийка бе подложено на много коментари, като някои фенове я обвиниха, че е преиграла, а привърженици на Джокович са намерили Instagram профила на дамата и са я обиждали. Това явно е накарало Ноле да се обърне към феновете си с послание в подкрепа на съдийката.

"Благодаря ви за позитивните послания. Моля, помнете, че съдийката, която бе ударена от топката, също се нуждае от нашата подкрепа. Тя не е сторила абсолютно нищо грешно. Моля ви да покажете подкрепа и загриженост към нея", написа в Twitter Джокович.