Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън. Защитаващият титлата си и петкратен шампион Джокович надделя над американеца Денис Кудла с 6:4, 6:3, 7:6(7) за 2:17 часа.

Сърбинът имаше известни проблеми само в третия сет, който спечели след тайбрек. Кудла имаше аванс от 3:0 и 4:1 в хода на сета, а в тайбрека пропиля преднина от 4:1. Джокович спечели последните три точки и затвори срещата с втория си мачбол.

"Никога не трябва да се предаваш. Това никога не е било под въпрос, винаги трябва да даваш максимума. Когато играеш на "Уимбъдлън" и на Централния корт, това е твое задължение. Денис показа страхотен тенис, особено в третия сет. Той имаше малшанс в третия сет и нямаше да бъде незаслужено, ако го беше взел", заяви Джокович след мача.

Следващият съперник на сърбина ще бъде №17 Кристиан Гарин, който елиминира испанеца Педро Мартинес с 6:4, 6:3, 4:6, 6:4.

Номер 8 в схемата Роберто Баутиста Агут също продължава в четвъртия кръг след успех над Доминик Кьопфер със 7:5, 6:1, 7:6(4).

Деветият поставен Диего Шварцман отпадна след поражение от унгареца Мартон Фучович с 3:6, 3:6, 7:6(6), 4:6 за 3:19 часа.