Световният номер 1 Новак Джокович поздрави Рафа Надал за епичната победа в четвъртфиналите на Ролан Гарос. В гладиаторска битка в Париж, испанецът се наложи на сърбина с 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4) и намери място на полуфиналите в надпреварата.

"На първо място бих искал да поздравя Рафа. Днес победи по-добрият играч на корта и той напълно заслужи успеха си, защото показа невероятна устойчивост във важните точки. Не започнах добре, докато Надал беше на най-високото си ниво още от първата точка на мача и стартира великолепно в три от четирите сета”, сподели Джокович.

„Днес той отново показа защо е толкова голям шампион, а публиката също имаше огромна роля при завръщането му в четвъртия част, тъй като 99,9% от зрителите подкрепяха именно него и определено му помогнаха да покачи своята енергия в решителните мигове. Знам, че можех да играя и по-добре, само че не се възползвах от шансовете си”, каза още сърбинът.

„Помислих си, че съм обратно в играта, щом направих обрат във втората част, само че Надал остана все толкова солиден психически и ме лиши от възможността да вляза в пети сет, където всички беше възможно. Все пак съм горд от начина, по който се борих. Много хора казваха, че условията са в моя полза, но не съм съгласен, че е така. Играхме при сходни обстоятелства през 2020-а година, когато Надал направо "измете" корта с мен. Не видях никакви признаци на контузия от негова страна, ала това изобщо не ме изненадва, имайки предвид как и друг път е успявал да се завърне много бързо на максимално обороти, след като е претърпял някаква травма", завърши двукратният шампион в Париж.