Световният номер 1 в тениса Новак Джокович е пристигнал вчера в Милано, за да премине медицински прегледи на лявото бедро, което пострада по време на Откритото първенство на Австралия, съобщава вестник "Гадзета дело Спорт".

Сърбинът ще направи консултация с хирурга Жан-Пиер Меерсеман, който преди време оперира лакътя му. Джокович вече се е подложил на процедури в Белград, които да помогнат на възстановяването на мускула му на лявото бедро. Той работи в Белград с кондиционния си треньор Марко Паники и физиотерапевта Клаудио Дзималия, който този сезон му помага.

Целта на визитата му в Милано е да се прецени дали Новак Джокович ще бъде готов да участва на турнира в Дубай АТП 500, който започва на 27 февруари, пише БТА. 

Междувременно брат му Джордже разкри, че са поискали специално разрешение за тенисиста да влезе на територията на САЩ, за да може да играе на турнирите в Индиън Уелс и Маями. "На Новак му трябва специално разрешение за пребиваване в САЩ, след като в страната не се допускат все още неваксинирани чужденци. Остават още няколко дни до решението, надяваме се на позитивна развръзка. "