Носителят на 23 титли от Големия шлем Новак Джокович засипа с комплименти съперника си във финала на Уимбълдън Карлос Алкарас.

20-годишният Алкарас сложи край на серията на сърбина от четири поредни титли в най-престижната тенис надпревара на трева, побеждавайки го в пет сета.

"Финалът не беше толкова добър за мен, но бе добър за Карлос. Трябва да оценя неговото представяне. Той бе изумителен, особено когато трябваше да сервира за мача. Карлос, ти си невероятен и напълно заслужаваш тази титла. Мислех, че ще имам проблеми само на клей и на твърди кортове срещу теб, но не и на трева. Поздравления за начина, по който се адаптира към играта тук. Поздравления за теб и за целия ти екип", бяха първите думи на Джокович.

80 снимки

"От моя гледна точка бих казал, че никога не обичам да губя, особено мачове като този. Трябва обаче да бъда благодарен, защото в миналото съм печелил много други напълно равностойни мачове. За много от тях мислех, че това е невъзможно да стане. Всички си спомняте финала през 2019 година с Роджър Федерер, когато спасих два мачбола на негов сервис", добави огорченият сърбин.

"Утре сутрин ще бъда горд с представянето си, но не и днес. Работиш всеки ден, за да играеш на най-големите кортове и в най-големите мачове. Не съм удовлетворен от това, че не спечелих, но бях надигран от по-добър тенисист. Радвам се, че моят син е още тук в ложата и все още се усмихва. Обичам те и ти благодаря за подкрепата. Ще ти дам голяма прегръдка", завърши през сълзи Джокович./БТА