Директорът на Откритото първенство по тенис на Франция Амели Моресмо се извини за това, че е казала, че женският тенис не е толкова привлекателен като мъжкия, и уточни, че коментарът й е бил изваден от контекст.

Забележката дойде заради въпрос защо девет от десет мача от вечерната сесия на "Ролан Гарос" са били запазени за мъжете. Тя отговори, че мъжките мачове са по-привлекателни.

"Първо, коментарът, който направих, бе изваден от широката картина, изваден от контекста", каза бившата шампионка от Големия шлем пред "Тенис Ченъл".

"Искам да се извиня на състезателите, които са се почувствали зле след това, което казах. Мисля, че хората, които ме познават и знаят извън корта, и след всичко, което съм направила, са наясно, че аз съм голям борец за равните права за женския тенис и за жените изобщо", каза французойката. Тя обеща, че ще се мисли за промени във вечерните сесии за следващото издание на турнира.

"Що се отнася до програмата, има само един мач вечер и е трудно да се вкара женски мач заради продължителността му. По-честно е към хората с билети", завърши Моресмо.