Австралийският тенисист Алекс Де Минор преживя едно от най-големите разочарования в своята кариера, след като беше принуден да се оттегли от 1/4-финалния си мач на Уимбълдън срещу Новак Джокович поради контузия. Световният номер 9 разкри подробности за травмата и сподели своите емоции на извънредна пресконференция.

„Опустошен съм, но трябва да се оттегля от Уимбълдън заради контузия в бедрото. Имам малко разкъсване на мускул. Усетих силно изпукване по време на последната точка в мача срещу Фис,“ обясни Де Минор.

Австралиецът премина през скенер, който потвърди сериозността на травмата. Медицинските заключения показаха, че излизането на корта би било прекалено рисково и може да влоши състоянието му.

„Честно казано, не знам дали ще мога да участвам и на Олимпийските игри. Болката е сериозна и може да ми се наложи да отсъствам между 3 и 6 седмици. Това досега е най-големият мач в кариерата ми и бях готов на всичко, за да играя. Надявах се на чудо тази сутрин, но рискът беше прекалено голям.“

Де Минор също така подчерта важността на здравето си и сподели, че няма да рискува дългосрочното си състояние заради един мач, дори и толкова значим.

„Още в същия момент усетих, че е станало нещо много лошо и дори не мога да се насладя на постигнатото през седмицата. Опитвам се да мисля позитивно, тъй като поне няма да отсъствам за толкова дълго време от корта. Щеше да е неуважително да изляза в такова състояние срещу тенисист от ранга на Новак. Няма как да играя на 1/4-финал на Уимбълдън, знаейки че нямам никакъв шанс да спечеля. Никога не е добра идея да се плъзгаш на трева, но го направих, защото ставаше въпрос за мачбол и направих грешка,“ сподели световният номер 9.

Това разочарование е голям удар за Де Минор, но той остава позитивен и се надява на бързо възстановяване, за да се върне скоро на корта.