Макар че Стефанос Циципас приключи тазгодишното си участие на „Уимбълдън“ още на осминафиналите, той призна, че се е насладил напълно на третия мейджър за сезона. Гъркът наистина постигна страхотни победи и изигра изключително емоционални и драматични мачове. Успехите над Доминик Тийм и Анди Мъри изцедиха максимално Стефанос и  въпреки че после бе победен и Ласло Джере, в осминафиналната битка срещу изненадата на турнира Кристофър Юбанкс, световният номер 5 определено изглеждаше доста изморен, не само физически, но най-вече и психически.
 
Циципас обаче гледа смело напред към  бъдещето, но по всяка вероятност, преди да го видим отново по кортовете, гръцкият тенисист ще си вземе малко почивка. 
 
„В интерес на истината напоследък изиграх доста мачове. Признавам, че съм изморен и ще ми е нужно време, докато се възстановя. Тренирам усърдно, играя мач след мач и съвсем логично това се отразява. Доволен съм от представянето си на Уимбълдън, защото постигнах страхотни победи срещу тенисисти от най-високо ниво. В двубоя срещу Мъри сякаш отново намерих вдъхновението си, тази победа наистина бе изключително емоционална за мен и я изживях по един страхотен начин.  Смятам, че дадох всичко от себе си, на което съм способен и се надявам, че до края на сезона ме очакват още хубави моменти“, каза Циципас.