Бившият треньор на Рафаел Надал и негов чичо – Тони, говори след поражението на своя племенник на Аустрелиън Оупън. Матадора бе „пометен” от Новак Джокович на финала в Мелбърн с 0:3 сета, като Тони Надал потвърди, че Краля на Клея е срещнал съперник, който е бил готов да победи още от самото начало.

С успеха си 31-годишният сърбин завоюва своя 15-и трофей от сериите Голям шлем, като се доближи на две до 17-те на Надал и на пет от абсолютния рекордьор Роджър Федерер (20).

„От самото начало ние видяхме опонент, който е готов да атакува и играе на висока скорост. В много случаи обаче добрата атака от моя племенник служи като „храна” за печеливша игра от сърбина. Не знам за печеливша тактика, която да спомогне срещу такъв вдъхновен съперник. Считам, че резултатът от финала в Австралия ни кара да мислим, че дистанцията от Джокович е голяма, и май е такава”, сподели Тони Надал.

„Новак се докосна до перфектността във финалния мач, а Рафа не показа нивото, което заложи по-рано от турнира. Поздравявам сърбина за това, което показа в неделя”, завърши екстреньорът на Рафаел Надал.


Още по темата:

Сръбско унищожение: Джокович прегази Надал и е крал на Мелбърн за седми път

Надал никога не е падал така жестоко на финал