Анас Маздрашки при юношите и Ива Иванова при девойките се класираха за осминафиналите на сингъл на Australian Open. При юношите Анас Маздрашки постигна четвърта поредна победа без да загуби сет! Българинът се наложи с над 6:3, 6:2 Кийгън Райс от Канада. Преди този мач Маздрашки записа още един успех в основната схема и две победи в квалификациите. За място на четвъртфиналите Анас ще играе срещу №2 в схемата и №6 в световната ранглиста Николай Будков Кяер от Норвегия.

Поставената под №16 при девойките Ива Иванова победи убедително с 6:4, 6:1 Талия Кокинис от Австралия. На старта на турнира Иванова елиминира с 4:6, 6:4, 6:1 Лаура Брункел от Дания. На осминафиналите Ива ще играе срещу Аспен Шуман от САЩ. По-късно днес Иван Иванов и Йоана Константинова ще играят срещите си от втория кръг на двойки.

При юношите Иван Иванов и Серхио Планея от Испания ще играят срещу първите поставени Федерико Сина от Италия и Реи Сакамото от Япония. При девойките Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия ще играят на осминафиналите срещу поставените под №7 Емерсън Джоунс от Австралия и Мика Стойсавлевич от Великобритания.

Треньор на българчетата за турнирите в Австралия от страна на БФТ е Серафим Грозев.