Италианският тенисист Яник Синер е на път да обяви нов кондиционен треньор, след скандал с допинг, който доведе до уволнението на предишните му сътрудници, съобщава италианското издание "Gazzetta dello Sport".

Синер беше принуден да се раздели с кондиционния треньор Умберто Ферара и физиотерапевта Джакомо Налди след избухналия допинг скандал, в който Налди е бил уличен в използването на забраненото вещество клостебол, предоставено му от Ферара. Според версията на Синер, тези инциденти довели до две положителни допинг проби, което принудило тенисиста да потърси нови професионалисти.

Очаква се, че Синер ще се обърне към сънародника си Марко Паничи, известен специалист по физическа подготовка. Паничи, който е работил 6 години в екипа на Новак Джокович, също има значителен опит в академията на Ник Болетиери във Флорида и академията "Санчес Касал". Той е работил с редица известни играчи като Даниел Хантухова, Иво Карлович и Фабио Фонини.

По отношение на позицията на физиотерапевт, най-сериозно се спряга името на Клаудио Зималия, бивш член на екипа на Джокович и настоящ служител на академията на Рикардо Пиати. Зималия заменил Улисес Бадио в края на 2022 година и сега изглежда е в преговори за позицията.

Синер, който преди две години се раздели с треньора Рикардо Пиати поради конфликт в стила на работа, изглежда решен да започне нова глава в кариерата си с обновен екип от опитни професионалисти.