Феновете на тениса в  "Мелбърн Парк" останаха доволни от решението на местните власти да анулират визата на Новак Джокович за втори път, пише "Ройтерс".

Онлайн проучване пък показа, че 90 процента от участвалите в анкетата, също са съгласни с решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук.

Решението на Хоук означава, че почти сигурно Джокович няма да може да играе на Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник, а също така ще бъде депортиран от страната, което може да му навлече и други проблеми. За сърбина остава надеждата, че отново в съда ще може да извоюва правото си да остане в Австралия.

БГНЕС
27 снимки

"Съгласен съм с направеното от правителството. Правилата са си правила. Ако нарушиш правилата, трябва да си готов за последиците", каза за "Ройтерс" 68-годишният Лу Рикарди, който бе дошъл до "Мелбърн Парк" заедно със семейството си.

"Жалко е за турнира, че губи играч като Джокович, но Откритото първенство е по-голямо от който и да е човек. Надявам се, че останалите тенисисти няма да се повлияят от случилото се. Мисля, че правителството взе правилно решение, за да предпази нашето здраве", коментира още фенът.

В онлайн анкетата на сайта на "Нюз Корп" се включиха повече от 60 000 респонденти, като преди днешното решение 84 процента от гласувалите подкрепяха идеята за втора отмяна на визата на Джокович, а след него 90 процента от отговорилите смятат, че министър Хоук е постъпил правилно.

Според 25-годишния Джейсън Мартин, друг фен на тениса, решение по казуса е можело да се вземе много по-рано.

"Още в средата на октомври бе взето решение, че без ваксина не може да се работи. Това не бе приятно решение за много от работещите тук в Австралия. Но да видим как Джокович идва тук във Виктория и може да върши работата си без ваксина, това бе като ритник в лицето за всички нас, които работим. Доволен съм, че най-после взеха решение да го разкарат", добавя още Мартин.