Възстановяването на Анди Мъри върви добре и бившият №1 в света може да се върне на корта дори преди началото на сезона на трева, информират английските медии.

30-годишният тенисист се подложи на операция на бедрото на 8 януари, а официален мач не е играл от Уимбълдън преди година. "Първите фази на рехабилитацията вървят добре", сподели самият шотландец.

Сезонът на трева започва в началото на юни, а Уимбълдън стартира на 2 юли. "Със сигурност няма да избързвам", сподели Мъри веднага след хирургическата интервенция в Мелбърн.

В последните месеци Мъри игра демонстративни мачове с Роджър Федерер и Роберто Баутиста Агут и първоначалното му желание бе да участва на Аустрелиън Оупън. След като установи, че не е в нужното състояние обаче се реши да се подложи на операция.

Мъри вече се труди във фитнес залата като използва тежести и велотренажор. Той разчита и на пилатес, който помага за гъвкавост. Очаква се в началото на април Мъри да продължи възстановяването на топло място и остава възможно да се завърне в игра и преди лятото. Месец май изглежда най-добрият сценарий пред шотландеца, който обаче ще изчака момента, в който е напълно готов.

"Не ме интересува да се завърна за конкретен турнир. Искам да се завърна, когато съм здрав и готов за игра, за да не бъда в ситуация като в Бризбейн или Ню Йорк, да съм несигурен, дали ще мога да играя. Искам да се завърна, когато съм готов."

Интересен въпрос е, дали ако е готов, Мъри ще участва на Ролан Гарос, който започва на 27 май. Друга интересна опция е седмица по-късно да участва на Чалънджър турнир на трева в Лондон.